Klikkaa ratasta kirjoittaaksesi tekstiä

EDUSKUNTAVAALIT 2023

Poliitikko Noora Tammilehto on ehdolla eduskuntaan Hämeen vaalipiiristä numerolla 13.

"Opiskelen hallintotieteiden maisteriksi, pääaineena sosiaali- ja terveyshallintotiede. Into lähteä kehittämään yhteiskuntaamme sai hakeutumaan opiskelemaan juuri hallintotieteiden pariin. Kirjoitan tällä hetkellä pro gradu -tutkielmaani tulevaisuuden kunnasta, eli miten sote-uudistus muuttaa kunnan asemaa.

Olen huolissani yhteiskunnan eriarvoistumisesta sekä koronan ja sodan aiheuttamasta näköalattomuudesta, jotka aiheuttavat epävarmuutta. Haluan luoda tulevaisuudenuskoa.

Päättäjänä olen aktiivisesti mukana sosiaalisessa mediassa. Yritän tuoda esiin millaista arkea kunnan- ja aluevaltuutetun työ on ja toivon, että innostan myös muita kiinnostumaan politiikasta.

Ennen opiskeluani olen tehnyt erilaisia asiakaspalvelutehtäviä ja kehittänyt kuntalaisten osallisuutta ja demokratiakasvatusta.

Asun omakotitalossa esikouluikäisen lapsen ja koiran kanssa. Olen Hausjärveltä kotoisin ja nykyään asun Janakkalassa Tervakoskella."Koko perheen yhteinen eduskuntavaalitapahtuma Janakkalassa sunnuntaina 26.3.

Turengin Lyylinpuistossa klo 10-12

Tervakoskella Lähdekorventie, pallokentän alueella klo 14-16

Tervetuloa!SDP Vaalimakkaraa tarjolla Turengin K-Supermarketilla perjantaina 24.3 klo 17-18


Tervetuloa!Pitkäaikainen aktiivimme Lasse Särkimäki nukkui pois yllättäen joulukuussa 2022.

Kiitämme Lassea tehdystä työstä paikallispolitiikan hyväksi.

Suruun osaa ottaen ja muistoa kunnioittaen

Janakkalan Sosialidemokraatit

SEURAKUNTAVAALIT 2022


Me toimimme kirkon puolesta, jossa
  • ketään ei jätetä yksin
  • kaikki ihmiset ovat samanarvoisia
  • kirkko on kaikille turvallinen yhteisö
  • tuemme lähimmäisiä lähellä ja kaukana.

Kirkon arvot kohtaavat omamme, sillä jokainen ihminen syntyy arvoltaan ja oikeuksiltaan yhdenvertaisena ja ainutlaatuisena yksilönä.

Solidaarisuus, keskinäinen suvaitsevaisuus ja kanssaihmisten kunnioitus ohjaavat toimintaamme. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys 8. - 12.11.2022. Varsinainen vaalipäivä 20.11.2022.

Lisätietoa äänestyspaikoissa ja aikatauluista löydät Janakkalan seurakunnan sivuilta: https://www.janakkalanseurakunta.fi/seurakuntavaalit

Sosiaalinen luotto tukimuodoksi vaikeissa tilanteissa

Sosiaalisen luototuksen tarkoituksena on ehkäistä taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä edistää ihmisen itsenäistä suoriutumista. Noin kolmekymmentä kuntaa tarjoaa asukkailleen sosiaalisia luottoja. Sosiaali- ja terveysministeriön tietojen mukaan toiminnan piirissä on noin 44 prosenttia Suomen väestöstä.

Sosiaalinen luototus voisi parantaa merkittävästi heikossa taloudellisessa asemassa olevien kuntalaisten tilannetta. Sosiaalinen luotto voidaan myöntää henkilölle, jolla ei ole pienituloisuutensa ja vähävaraisuutensa vuoksi mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa markkinoilta ja jolla on kyky suoriutua luoton takaisinmaksusta. Kunnan myöntämä kohtuuehtoinen luotto antaa perheelle mahdollisuuden tasapainottaa ja korjata talouttaan ja parantaa siten perheen tilannetta. Tämä tukisi myös pieneltä osaltaan Janakkalan tavoitteita kohti Unicefin Lapsiystävällistä kuntaa.

Perusteltuja syitä luoton antamiseen voivat olla esim. talouden hallintaan saattaminen, velkakierteen katkaiseminen, kodin hankinnat, kuntoutumisen tai työllistymisen edistäminen, asumisen turvaaminen tai sosiaalisen kriisin ylittäminen.

Sosiaalisen luototuksen järjestäminen on kunnille vapaaehtoinen tehtävä. Sen käytöstä on yleisesti saatu hyviä kokemuksia. Sitä säädellään laissa.

Janakkalan SDP:n valtuustoryhmä esittää, että kunnassa otetaan käyttöön sosiaalinen luototus ja vahvistetaan myös tällä tavalla perheiden mahdollisuutta selvitä taloudellisesti vaikeista tilanteista ilman, että vaikeudet kasautuvat ja syvenevät.

Janakkalassa 26.4.2021

Janakkalan SDP valtuustoryhmä